Ambassade van België in Hongarije
Home Nuttige info Voorlopig paspoort

Voorlopig paspoort

Uw identiteit- of reisdocumenten zijn gestolen of verloren?

Lees hier de procedure om een Emergency Travel Document (ETD) of een Voorlopig Paspoort aan te vragen in Boedapest.

1. Procedure:

ETD’s en voorlopige paspoorten worden enkel uitgereikt in geval van verlies/diefstal van uw identiteit- of reisdocumenten.

Tijdens het weekend en op verlof- en feestdagen worden er enkel in gevallen waar er sprake is van humanitaire nood (overlijden, ziekte) een ETD of noodpaspoort uitgereikt. Voor andere gevallen dient u zich aan te bieden tijdens de weekdagen en de normale openingsuren van de Ambassade.

De Belgische Ambassade in Boedapest kan geen vervangingen doen van rijbewijzen noch van Belgische identiteit- of verblijfsdocumenten uitgereikt aan vreemdelingen.

2. Voor te leggen documenten:

U dient bij de aanvraag het volgende te overleggen:

  • Een proces-verbaal van aangifte van verlies/diefstal van de politie;
  • 2 recente paspoortfoto's (enkel kleurenfoto's zijn toegestaan): De foto, model paspoort in vooraanzicht, moet recent en van onberispelijke kwaliteit zijn. De afmetingen zijn 45x35mm. De grootte van het hoofd, (haar inbegrepen) mag niet kleiner zijn dan 25 mm en niet groter dan 35 mm. De achtergrond van de foto moet een lichte eenvormige kleur zijn (wit, lichtgrijs, lichtgeel, lichtblauw) De foto's niet op het aanvraagformulier vastmaken maar ze in een afzonderlijke omslag bijvoegen.
  • Het bedrag in contanten HUF der Consulaire rechten.
  • Het aanvraagformulier
  • Een ander officieel document met een foto (bv. een rijbewijs) om uw identiteit te bewijzen of een goede kwaliteit kopie van het verloren of gestolen document.

Indien u niet kunt voldoen aan deze laatste vereiste dienen wij de gemeente die het origineel uitreikte te contacteren wat voor vertragingen kan zorgen in de afgifte.

3. Voor minderjarigen (jonger dan 18)

Op het aanvraagformulier moet minstens één van de ouders tekenen.

VERGEET NIET UW VERLOREN/GESTOLEN DOCUMENTEN TE LATEN BLOKKEREN: KLIK HIER.