Ambassade van België in Hongarije

België in Hongarije

Welkom op de website van de ambassade van België in Boedapest!

De Ambassade van België zal op maandag 6 december 2021 GESLOTEN zijn.

Covid-19 pandemische maatregelen en grenssluitingen

Personen die in het bezit zijn van een digitaal COVID-certificaat van de EU kunnen Hongarije zonder beperkingen binnenkomen, ongeacht de wijze van vervoer.

U kunt dit certificaat krijgen als u aan een van deze voorwaarden voldoet:

  • u bent gevaccineerd tegen COVID-19 (een injectie volstaat voor Hongarije) => uw digitaal certificaat is een jaar geldig
  • u hebt een negatief PCR-testresultaat van minder dan 72 uur oud => uw digitaal certificaat is slechts 72 uur geldig
  • u bent genzen van COVID-19 => uw digitaal certificaat is 180 dagen geldig

Kinderen kunnen ook een COVID-certificaat krijgen. Minderjarigen hoeven geen quarantaine te ondergaan als de ouders dat niet hoeven. Kinderen jonger dan 6 jaar zijn vrijgesteld van tests.

Naar Hongarije tijdens de pandemie

Reizen naar België tijdens de pandemie

Door te registreren op Travellers Online blijft u op de hoogte van de nieuwe belangrijke ontwikkelingen.

Boedapest
 

Uw identiteit- of reisdocumenten zijn gestolen of verloren? klik hier voor meer informatie.

U bent een Belg die onlangs naar Hongarije is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Boedapest? U reist als toerist door Hongarije en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Hongarije gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen. U kunt ons ook volgen op Facebook.

Mocht u na het lezen nog steeds vragen hebben, mag u steeds met ons contact opnemen.

De ambassade is alle werkdagen open Uitsluitend op afspraak: 08:30 – 13:00 (van maandag tot vrijdag) en 14:00 – 16:30 (van maandag tot woensdag). U vindt de openingsuren en sluitingsdagen in de rubriek adres en openingsuren.

De ambassade is ook bereikbaar via:

Tel: +36 1 457 99 60
@: budapest@diplobel.fed.be
Adres (wegbeschrijving):
Toldy Ferenc u. 13
1015 Budapest

Adres (wegbeschrijving)

Nieuws

25 nov

25 november 2021 markeert de 30ste verjaardag van de internationale campagne "16 dagen activisme tegen gendergerelateerd geweld". Deze campagne loopt van 25 november (internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) tot 10 december (internationale mensenrechtendag) met als doel geweld tegen vrouwen en meisjes uit de wereld te bannen.

22 nov

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Meryame Kitir brengt van 23 tot 28 november een werkbezoek aan de Democratische Republiek Congo (DRC). Het bezoek richt zich op vrouwenrechten, gendergelijkheid en gendergerelateerd geweld. Ontmoetingen met Congolese vrouwen en lokale en internationale organisaties die zich bezig houden met deze thematieken staan centraal tijdens het bezoek.

18 nov

Eerder deze maand vond een ongeval plaats in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, waarbij een tankwagen explodeerde. Meer dan honderd mensen kwamen hierbij om het leven, meer dan honderd anderen raakten gewond en liepen hierbij vaak ernstige brandwonden op. Sierra Leone heeft na het ongeval een hulpvraag ingediend bij het EU-Mechanisme voor Civiele Bescherming, met onder andere een specifieke vraag naar medisch materiaal.

28 okt

Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk beleid, Meryame Kitir, doet extra inspanningen om de lokale productie van vaccins in Senegal te versterken. Dat heeft ze tijdens een werkbezoek aan Senegal bekend gemaakt. Kitir bezocht er gisteren een aantal initiatieven in het kader van de COVID-19-pandemie.

27 okt

Tijdens haar werkbezoek in Burkina Faso heeft Meryame Kitir, Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk beleid op 26 oktober het Belgisch regionaal klimaatprogramma voor de Sahel voorgesteld. Het is de eerste keer dat België investeert in een regionaal programma met specifieke focus op internationale klimaatactie.