Ambassade van België in Hongarije

België in Hongarije

Welkom op de website van de ambassade van België in Boedapest!

De Ambassade van België zal op vrijdag 9 juni 2023 uitzonderlijk GESLOTEN zijn.

Covid-19 pandemische maatregelen en grenssluitingen

Reizen naar Hongarije

Sinds 7 maart 2022 zijn alle inreisbeperkingen voor Hongarije opgeheven. De verplichting om een masker te dragen is eveneens opgeheven, met uitzondering van gebouwen voor gezondheidszorg en sociale dienstverlening.

Er bestaan niet langer gezondheidsbeperkingen (maskers of vaccinatiecertificaten) voor de toegang tot culturele, ontspannings- en horecagelegenheden.

Reizen naar België

Er gelden andere regels indien:

Het Belgische Passenger Locator Formulier hoeft niet meer te worden ingevuld.

Ons team zal al het mogelijke doen om u te helpen. Blijf op de hoogte van belangrijke wijzigingen door u aan te melden bij Travellers Online

Boedapest
 

Uw identiteit- of reisdocumenten zijn gestolen of verloren? klik hier voor meer informatie.

U bent een Belg die onlangs naar Hongarije is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Boedapest? U reist als toerist door Hongarije en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Hongarije gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen. U kunt ons ook volgen op Facebook.

Mocht u na het lezen nog steeds vragen hebben, mag u steeds met ons contact opnemen.

De ambassade is alle werkdagen open Uitsluitend op afspraak: 08:30 – 13:00 (van maandag tot vrijdag) en 14:00 – 16:30 (van maandag tot woensdag). U vindt de openingsuren en sluitingsdagen in de rubriek adres en openingsuren.

De ambassade is ook bereikbaar via:

Tel: +36 1 457 99 60
@: budapest@diplobel.fed.be
Adres (wegbeschrijving):
Toldy Ferenc u. 13
1015 Budapest

Adres (wegbeschrijving)

Nieuws

02 jun

Vandaag en morgen brengen Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez, Minister van Defensie Ludivine Dedonder en de directeur sub-Sahara Afrika van de FOD Buitenlandse Zaken, Philippe Bronchain – als vertegenwoordiger van Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib die in extremis in Brussel was weerhouden – een werkbezoek aan Niger, om er een pilootproject van de unieke geïntegreerde aanpak – diplomatie, development en defensie - van België te officialiseren.

27 mei

Op vrijdag 26 mei heeft een diplomatieke conferentie van 70 staten in Ljubljana (Slovenië) een historisch akkoord goedgekeurd over een nieuw multilateraal verdrag inzake wederzijdse juridische bijstand en uitlevering voor de vervolging van de ernstigste internationale misdrijven voor nationale rechtbanken.

24 mei

Na de zware overstromingen stelde Italië een internationale vraag om noodhulp via het Europese mechanisme voor civiele bescherming (UCPM), dat de respons op natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen op EU-niveau coördineert.

24 mei

Vandaag zal de officiële delegatie de hoofdstad Dakar verlaten om, in Bandia en Diamniadio, onder meer nieuwe investeringen te bekijken van Belgische bedrijven die al geruime tijd in Senegal actief zijn.

23 mei

Van 21 tot 25 mei leidt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, een economische missie naar Senegal. Het programma voor maandag en dinsdag vindt plaats in de hoofdstad Dakar, waar een waaier aan B2B-vergaderingen en sectorale workshops, een bezoek aan de haven van Dakar en ontmoetingen met de autoriteiten zijn gepland om nieuwe investerings- en handelsmogelijkheden tussen België en Senegal te verkennen.